Network Menu

Utflyktstips

Tips på vad man kan hitta på i Köln/Bonn området.


Geysir Andernach
I Andernach vid Rehn ligger en kallvattengeysir som sprutar vatten 60 m upp i luften. Den största i världen och ett trevligt utflyktsmål för hela familjen där all information finns både på tyska och engelska.
Geysir-Andernach>>

Königswinter
I den lilla staden Königswinter, i närheten av Bonn, ställer SEALIFE ut över 6000 djur och över 100 arter. I 30 olika bassänger och akvarier visas sötvattenfiskar, sjöhästar, hajar och mycket mer!

Dessutom finns en stor atlantisk-bassäng som rymmer 600.000 liter vatten och som har en 360 graders akryltunnel.

SEALIFE och har öppet året runt.
Sealife Königswinter>>

Ahr-Thermen 
Bad Neuenahr är en ort som ligger ca 5 mil söder om Köln. Här finns ett bad, Ahr-Thermen, där man kan bada i 36-gradigt vulkaniskt källvatten. Det finns många bassänger både inne och ute och även vintertid kan man simma utomhus.
 Ahr-Thermen>>

 

Neanderthalmuseet
Neanderthalmuseet ligger i Hilden, sydost om Düsseldorf, och är intressant både för stora och små. All information i museet finns både på tyska och engelska. En guidad visning rekommenderas, men görs dock endast på tyska.

Neanderthalmuseet

Schloss Burg
Schloss Burg ligger strax norr om Leverkusen, vid A1 avfart Wermelskirchen/Schloss Burg, och är en av de största återuppbyggda borgarna i Tyskland. Borgen erbjuder utställning av föremål från riddartiden och även guidade visningar. Stort utbud av riddarspel, marknader och konserter. S Ett besök på något av de många kaféerna i orten rekommenderas! Pröva t ex “Bergische Waffeln” eller kanske “Bergische Kaffeetafel”, som är som en hel måltid. En garanterad upplevelse!

Schloss Burg

Phantasialand
Nöjesparken Phantasialand ligger i Brühl, sydväst om Köln, och kan jämföras med Liseberg. I inträdespriset ingår alla attraktioner. På hemsidan finns information om öppettider och öppettider.

Phantasialand

 

Eifel

Tipsa oss gärna om ditt speciella utflyktsmål!!

(Alla foton kommer från respektive webbsida)