Network Menu

Luciamarknad i Rech

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2014-12-05 – 2014-12-07
Hela dagen

Plats
Luciamarknad Rech


Luciamarknad i vinorten Rech.

Som alla säkert vet närmar sig jul och vår Luciamarknad i Rech (5-7 december) med stormsteg. Då är det dags att lägga in sill och baka lussekatter till försäljning. Den tyska publiken gläder sig jättemycket varje år åt våra hemmagjorda specialiteter – och många kommer extra för just detta. Och vi ska väl inte göra dem besvikna när det dessutom är 25-års jubileum!

Vi behöver därför hjälp med inläggning av sill, samt bidrag med marmeladburkar eller liknande. Burkarna måste ha skruvlock och rymma 125 g – 150g. De ska naturligtvis vara rena och diskade. Vi behöver ca 60-70 st, så många bäckar små… Burkarna lämnas lämpligast till Catharina i Köln eller Helene och Gunilla i Bonn. Vi behöver likaså frivilliga till själva inläggning av sillen. I år träffas vi hemma hos Catharina Wennermark-Tillmann i Köln den 4 december kl 15. Kom med för vi brukar ha väldigt roligt tillsammans!

Vi behöver även hjälp med bakande av ca 250 lussekatter. Receptet samt saffran från Sverige finns att få från Helene. Lussekatterna ska vara förpackade 5 st/påse i plastpåsar med rött band – som fryses in eller levereras färska dagen innan marknaden eller på plats.

Vi behöver också stor hjälp i boden med försäljning av glögg, saft och sill. Och inte att förglömma – om så svensk eller tysk – de flesta stannar gärna för en pratstund! Det är trevligt! Man kan ta förmiddagspass eller eftermiddagspass – eller hela dagen – om man vill och kan. Anmälan görs helst online (mail har redan skickats ut).

Till sist kan vi meddela att luciatåget är populärt i år och alla deltagare är redan anmälda. Kom och njut av ett äkta svenskt luciatåg på söndagen.

Vi är tacksamma för all hjälp och vi brukar alltid ha jätteroligt tillsammans!

Susann Stelling & Helene Claesson