Network Menu

LUCIAMARKNAD I RECH

GLADA MARKNADSBESÖKARE OCH FINT LUCIATÅG

Luciamarknaden i Rech den andra adventshelgen är ett av årets största aktiviteter för SWEA Köln/Bonn. Varje år har vi en bod på marknaden där vi serverar glögg och pepparkakor, vi säljer hembakade lussekatter, hemgjord senap, vår egen inlagda sill och svenskt julpynt. Både glöggen och varorna är mycket uppskattade av marknadsbesökarna.

Många Sweor ställer upp och bakar lussekatter, ett gäng samlades hos Catharina Tillmann för att lägga in sill, andra organiserar allt material till boden osv. Varje år är det dessutom ett pussel att få ihop ett schema så att det finns folk som står i boden hela helgen och hjälper till att bygga upp och ta ner den. Sammanlagt ställde ett femtontal Sweor upp och hjälpte till.

Vad vore en Luciamarknad utan ett Luciatåg? I år var det skandinavisktik-studenter från Köln och Bonn som ställde upp och lussade: Lucia och åtta tärnor samt tre stjärngossar. Det hade regnat och blåst hela söndagen men som ett under slutade det regna och det var nästan vindstilla när Luciatåget gick med tända ljus genom byn. I det lilla kapellet, som är vigt åt Sankta Lucia, berättade SWEA Köln/Bonns ordförande Kristin Adelgren Hackenbroch om Luciatraditionen och studenterna sjöng svenska Lucia- och julsånger. De fick hjärtliga applåder!

SWEA gladde sig åt ett ordentligt tillskott i kassan, det blev snudd på försäljningsrekord. Och vi tackar IKEA som bidrog med glögg, pepparkakor och annat smått och gott!

,