Network Menu

Kräftskiva på IKEA

Margareta Nilson                                                        31 augusti 2019

 

KRÄFTSKIVA PÅ IKEA BUTZWEILERHOF

Ett säkert tecken på att sommaren börjar gå mot sitt slut är kräftskivan på IKEA och SWEA bjuds på fest. Ett villkor är att vi ställer upp och sjunger snapsvisor. Helan går, osv….

Den 27 augusti var det så dags i år. Sex Sweor och några medföljande samlades utanför insläppet där de tyska gästerna köade och trängdes. Vi fick gräddfil och släpptes in av Mario, vår kontaktperson på IKEA, och hans vänliga kollegor lotsade oss till vårt reserverade bord.

Det var en timme kvar till start, den högljudda musiken försvårade snacket om sommarupplevelser men vi fick försöka kommunicera över den. Sen äntligen fick alla storma buffén med massor, verkligen massor av kräftor. En del tyska gäster tycktes inte kunna få nog utan staplade upp veritabla berg. Sedan kom de och frågade oss hur man äter kräftor. Men de var mycket, mycket goda och saftiga. Och de räckte och blev över till oss också. Och snapsglasen fylldes på så ofta man ville.

Vi blev uppkallade till Mario för de obligatoriska snapsvisorna, sedan tog musiken över igen. Vi hade önskat att det var Pia Fridhill som spelade, som för ett par år sedan.

Efterhand var buffén nästan barskrapad, en och annan köttbulle fanns väl kvar. Och en hel del kräftor!

Med inbjudan till kräftskivan tackar IKEA SWEA för kransbindandet vid midsommar. De sponsrar även vår Luciamarknad med varor och dessutom en ordentlig summa pengar. Tack IKEA!