Network Menu

Midsommar på IKEA

Den 23 juni 2018 var det dags för SWEA Köln/Bonn att tillsammans med IKEA binda midsommarkransar med och för intresserade besökare. Redan när vi kom dit satt det många förväntansfulla besökare vid borden, stora som små, män och kvinnor med eller utan barn och såg fram emot att få binda en midsommarkrans.

Vissa kommer år efter år och vet hur man gör, andra behöver lite mer hjälp och då är vi där för att visa hur man kan binda en midsommarkrans. Vi får även svara på frågor runt midsommarfirandet, varför firar vi och hur firar vi egentligen. Vissa besökare berättar om sina besök i Sverige och det finns naturligtvis de som firat midsommar och dansat “Små grodorna” runt en midsommarstång.

Stämningen runt blomborden var mycket positiv och vi var nöjda Sweor, samt vänner till oss som ställde upp denna dag, och som efter ca. 4 timmar kunde vila fötterna, då var blommorna slut! Detta sammarbete med IKEA pågår sedan flera år och vi ställer gärna upp i många år till. Denna dag är en fin möjlighet för SWEA att visa hur en av Sveriges traditioner firas!