Network Menu

Lästips från bokcirkeln

Nu när hösten är här passar det perfekt att sitta inne och läsa en god bok. Bokcirkeln har redan hunnit träffas två gånger efter sommaren och kan nu komma med några lästips.

Först rekommenderar vi Indialänderna av Erik Andersson som vi läste i september. Boken är ovanlig på det vis att vi aldrig får träffa huvudperson Ingvar Fransson själv, utan bara får återberättat om hans liv och resor av ett antal olika personer som någon gång träffat honom. Berättelserna och resorna rör sig stegvis öster­ut på kartan mot Centralasien, före detta Sovjetrepubliker och ”Indialänderna”.

Är du nyfiken på mystiska skådespelerskan Greta Garbo, kan vi rekommendera Blekingegatan 32 av Lena Einhorn. Boken bygger på autentiska brev som skrivits av Greta Garbo till Mimi Pollak. I boken får läsaren lära känna en helt ny sida av Greta. I denna filmsnutt presenterar författaren själv sin bok.

Inför nästa träff (datum ej bestämt ännu) läser vi Allt som återstår av Elin Boardy. ”Allt som återstår är en familjehistoria som tar sin plats i ett kargt bohuslänskt landskap i början av 1900-talet, genom årstider och människoöden, förbi historiska skeenden och åldersväxlingar, hela tiden med ett sjungande, målande språk. En berättelse om en kvinna, som i sin vanlighet blir alldeles unik.” Visst låter det spännande?! Hör av dig till helene.claesson(Replace this parenthesis with the @ sign)outlook.com om du också vill vara med och diskutera boken. Den finns för övrigt att låna kostnadsfritt som e-bok om du har ett lånekort på ett svenskt bibliotek.

Mer om bokcirkeln hittar du här >>

 

Bokcirkel oktober 2015