Network Menu

Romare, Riddare, Rövare – SWEA Art i Moseldalen

Romare Riddare Rövare2

Premiär för SWEA Art Kreativa Dagar i Cochem/Mosel.

Under en strålande höstvecka i oktober skapade och målade nio Sweor från Köln/Bonn, Frankfurt, Belgien och Holland på temat ’Romare, riddare, rövare’. Här i Moseldalen hade romarna sina härläger, dussintals borgar vittnar om riddarnas makt och vilda rövare drog fram i skogarna i dessa gränstrakter.

Inger Schuberth gav en inspirerande introduktion på temat som kompletterades av stadsvandringar med lokala historieförtäljare. Även lokalen i ett det gamla Kapuzinerklostret var stimulerande. Resultatet blev uppemot 30 konstverk i varierande tekniker, från måleri till installation.

Veckan avslutades med en utställning av verken på Hotel-Café Germania. Borgmästaren invigde i närvaro av bl.a. ortens vindrottning. Därmed sagt att veckan också bjöd på trevlig samvaro, ypperlig mat och goda Moselviner.

Margareta Nilson och Annica Ljung-Göbel i SWEA Köln/Bonn organiserade workshopen tillsammans med Christina Måneskiöld i SWEA Art International. Premiären, som anordnades som en regional workshop, var vällyckad. SWEA Art är välkommen tillbaka till Cochem; kanske det blir en ny upplaga om något år.  

Text: Margareta Nilson, SWEA Art Köln/Bonn
Foto: Andrea Ginsberg, Margareta Nilson